van_ginderdeuren_3.jpg

Van Ginderdeuren verschijnt in najaar voor de rechter

din 9 jul 2019

Advocaat en gewezen schepen Filip Van Ginderdeuren uit Lennik moet in het najaar voor de correctionele rechtbank verschijnen. Van Ginderdeuren wordt onder andere verdacht van verduistering en oplichting. Zelf pleit Van Ginderdeuren onschuldig.

Filip Van Ginderdeuren werd vier jaar geleden aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en verduistering. Hij zou als advocaat zijn functie van voorlopig bewindvoerder misbruikt hebben. Na meer dan vier jaar onderzoek verwijst de Raadkamer Van Ginderdeuren door naar de correctionele rechtbank, waar zijn zaak in het najaar zal worden behandeld.

"Het gaat om 27 feiten van verduistering, 5 van valsheid in geschrifte, 11 van oplichting , 2 van het onrechtmatig uitoefenen van de titel van advocaat en voor het misbruik van de zwakke toestand van één persoon", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. "De maximumstraf daarvoor is vijf jaar cel en tot 100.000 euro boete."

Op het ogenblik van zijn aanhouding enkele jaren geleden was hij schepen in Lennik. De man zat toen ook een tijd in de cel. Van Ginderdeuren houdt tot op vandaag zijn onschuld staande.

“Ik blijf erbij dat het parket het systeem van voorlopige bewindvoering niet begrijpt. Dat is heel spijtig. Het zijn feiten van uit de jaren 2008 en 2009 waarvoor niemand klacht heeft ingediend. Het is voor mij duidelijk dat dit van uit de politiek in gang is gezet en dat zal ik op de zitting voor de rechter duidelijk maken", aldus Van Ginderdeuren.