Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanaf vandaag nieuwe dienstregeling bij De Lijn Vlaams-Brabant

Vanaf vandaag nieuwe dienstregeling bij De Lijn Vlaams-Brabant

Vanaf zondag rijdt zowat de helft van de lijnen van de De Lijn Vlaams-Brabant volgens een nieuwe dienstregeling.  Die wordt afgestemd op de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Voorts worden de rijtijden bijgesteld in functie van de toegenomen fileproblematiek.

Op zondag 14/12 start de NMBS met het nieuwe vervoersplan. Daarom past ook De Lijn de dienstregeling aan. Zo blijven aansluitingen in de toekomst mogelijk. De wijzigingen zijn vooral tijdens het weekend voelbaar in de regio Grimbergen om aansluitingen te verzekeren in de stations van Vilvoorde, Mechelen, Puurs en Zaventem.

Voorts wordt de dienstregeling aangepast aan de toegenomen verkeersdrukte. In de spits worden daardoor de rijtijden met enkele minuten verlengd. Vooral in de regio Pajottenland werden heel wat lijnen geoptimaliseerd.

Nieuw is ook de examendienstregeling. Die moet jongeren na het afleggen van de examens zo vlot mogelijk naar huis brengen. 

Op www.delijn.be vinden reizigers een overzicht per regio en per lijn. Voor meer informatie kan je ook terecht op het infonummer 070/220.200 (€0,30 per minuut)