Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanavond reconstructie van aanslag vertrekhal Zaventem

Vanavond reconstructie van aanslag vertrekhal Zaventem

Vanavond wordt in de vertrekhal van Zaventem rond 22u een reconstructie gehouden van de aanslag op 22 maart. Vanmiddag werd in de Max Roosstraat in Schaarbeek al een reconstructie gehouden met hoofdverdachte Mohamed Abrini, beter bekend als 'de man met het hoedje'. 

De drie daders verbleven net voor de aanslag op Brussels Airport in een safehouse in Max Roosstraat in Schaarbeek. In het appartement hadden ze hun explosieven klaargemaakt en het is ook van daaruit dat ze op 22 maart een taxi bestelden om naar de luchthaven te rijden. Ook de taxichauffeur zou bij de reconstructie aanwezig zijn geweest.

Abrini en zijn kompanen El Bakraoui en Najim Lachraaoui, die later bij de aanslagen om het leven kwamen, duwden drie koffers met springstoffen in de taxi. Twee koffers bleven achter in het appartement in schaarbeek omdat er in de taxi onvoldoende plaats was. Daarna vetrokken ze naar de luchthaven van Zaventem om hun moordplannen uit te voeren.  Volgens het federaal parket is de reconstructie vanmiddag zonder bijzondere incidenten verlopen maar wordt er voorlopig niet over gecommuniceerd. Vanavond volgt er nog een reconstructie in de vertrekhal van de luchthaven.