Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vandaag vertrekken opnieuw 27 vluchten Brussels Airlines op Zaventem

Vandaag vertrekken opnieuw 27 vluchten Brussels Airlines op Zaventem

Vandaag vertrekken opnieuw 27 vluchten van Brussels Airlines op Zaventem.  Morgen vinden er ruim 70 vluchten plaats. Dat blijkt uit het online vluchtschema van Brussels Airlines. 

Gisteren stegen de eerste zes passagiersvluchten op na de aanslagen van 22 maart op Zaventem. De eerste vlucht met bestemming Faro in Portugal werd uitgevoerd met het Magritte-vliegtuig van Brussels Airlines. De afgelopen 12 dagen hebben duizenden medewerkers dag en nacht doorgewerkt om dit mogelijk te maken. “Dankzij dit werk, jullie werk, kunnen we vandaag een boodschap van hoop verspreiden. Vandaag tonen we onze kracht, tonen we dat we weer opstaan, dat we ons niet laten verslaan. Het is het begin van een nieuwe start, zelfs al is er nog veel werk om terug naar een normale situatie over te gaan, voor zover het ooit terug normaal wordt”, zei Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Een snelle heropstart is noodzakelijk. Brussels Airport is immers de tweede economische motor van het land. Vandaag worden er 27 vluchten georganiseerd waaronder ook een aantal intercontinentale vluchten. Dinsdag moet dat aantal al oplopen tot zo’n 70 vluchten, zo kunnen we afleiden uit het online vluchtschema van Brussels Airlines.

Voor de aanslagen voerde Brussels Airlines dagelijks zo’n 200 vluchten uit op Brussels Airport. Dat betekent dat twee derde van alle vluchten nog steeds uitgevoerd worden via andere regionale luchthavens. Voor meer details raadpleeg je best voor je vertrek of aankomst de website van Brussels Airlines.