Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veiligere oversteekplaatsen aan Bergensesteenweg Leeuw

Veiligere oversteekplaatsen aan Bergensesteenweg Leeuw

Maandag 17 april start de aanleg van een vernieuwde oversteekplaats in Sint-Pieters-Leeuw op de Bergensesteenweg. De werken zullen ongeveer twee maanden duren en ervoor zorgen dat het kruispunt met de J.B. Rampelbergstraat en de Emile Vandersteenenstraat veiliger wordt. Het aantal rijstroken en de toegelaten snelheid worden ook aangepast.

 

De plannen voor een vernieuwde oversteekplaats zijn er gekomen, omdat voetgangers en fietsers de steenweg moeten oversteken in een snelheidszone van 70 kilometer per uur. De nieuwe verkeerssituatie moet het dwarsen van de weg minder gevaarlijk maken. Om dit te verwezelijken wordt het aantal rijstroken per richting vermindert naar één. Ook de toegelaten snelheid vermindert van 70 kilometer per uur naar 50 kilometer per uur.

Hiervoor werkt het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw samen met het Agentschap Wegen en Verkeer. Tijdens de werken zal één rijstook per rijrichting vrij blijven voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen gebruik maken van een beveiligde doorgang via de werf.

Van zodra de werken klaar zijn, zal er een proefperiode starten van 6 maanden. Bij de start van 2024 zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw de vernieuwde verkeerssituatie evalueren.