Verdachte schietpartij Strombeek-Bever bekent feiten

don 9 apr 2020

De verdachte die werd opgepakt voor de schietpartij in Strombeek-Bever gisteravond, heeft in de loop van de dag bekentenissen afgelegd. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De zaakvoerder van een pizzeria werd gisteravond rond 17 uur in zijn zaak neergschoten en overleed ter plaatse. 

Uit het buurtonderzoek dat de politie van Grimbergen voerde, is gebleken dat een persoon met een rode jas rond het tijdstip van de feiten de pizzeria verlaten heeft. "Kort nadien werd in de Sint-Annastraat in Meise een uitgebrande wagen met een achtergelaten vuurwapen aangetroffen", zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. "Volgens getuigen werd de wagen in brand gestoken door een man met een rode jas die nadien de vlucht nam op een plooifiets." 

Speurwerk bracht de politie naar Merchtem. "Daar werd een persoon op een plooifiets met verschroeide kledij opgepakt. Het gaat om een 35-jarige man van Albanese nationaliteit. Hij bekent de feiten maar geeft geen motief voor zijn daden. Hij is aangehouden op verdenking van moord", aldus Blondeau.