Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verenigde Handelaars Halle: "parkeerbeleid is de nagel aan de doodskist"

 

Verenigde Handelaars Halle: "parkeerbeleid is de nagel aan de doodskist"

De Verenigde Handelaars Halle vragen in een open brief aan het stadsbestuur om de herziening van het nieuwe parkeerbeleid. “De ondermaatse bezettingsgraad van de Halse parkings weerspiegelt de bezoekersgraad van de ooit zo succesvolle straten en pleinen,” klinkt het. “Een halvering van de torenhoge parkeertarieven levert in de nabije toekomst gegarandeerd een bezettingsgraad x2 op.” De open brief kwam er nadat de VHH bijna 70 handelaars uit de Zennestad bevroeg.

In de eerste barometer van de Verenigde Handelaars Halle geven de meeste handelaars aan dat het parkeerbeleid, de bereikbaarheid en de leegstand de grootste factoren zijn die mensen ervan weerhouden het Halse stadscentrum te bezoeken. De VHH wil het tij keren door gezamenlijk op de noodrem te staan. “Het kan nu eenmaal zo niet verder. Vandaag leggen we de vinger op één van de vele etterende wondes die ons zieltogend centrum rijk is. Het parkeerbeleid… de nagel aan de doodskist van elke Hallenaar,” klinkt het in de open brief aan het schepencollege.

Het nieuwe parkeerbeleid in Halle werd begin dit jaar ingevoerd. Het stadscentrum is opgedeeld in drie betalende zones en één zone waar je je schijf kan leggen. Als principe geldt: ‘hoe dieper in het centrum, hoe duurder parkeren’.

Schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen!) laat weten niet via de pers te willen reageren. Hij wil de open brief eerst binnen het schepencollege bespreken en vervolgens in dialoog gaan met de VHH.

 

 

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.