Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vernieuwde website maakt je wegwijs in de taalwetgeving

 

Vernieuwde website maakt je wegwijs in de taalwetgeving

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid heeft de website van de Taalwetwijzer vernieuwd. Die Taalwetwijzer biedt een antwoord op vragen over de toepassing van de taalwetgeving in Vlaanderen en dus ook in de Vlaamse Rand.

De taalwetgeving en hoe die moet worden toegepast, is vaak voer voor discussie, zeker ook in de Vlaamse Rand. De vernieuwde website van de Taalwetwijzer van het Agentschap Binnenlands Bestuur moet een klaar en duidelijk antwoord bieden op de vele vragen. “We stellen vast dat veel burgers, bedrijven en instanties vragen hebben over de toepassing van de taalwetgeving in hun concrete situatie. De vernieuwde website Taalwetwijzer heeft een enorme meerwaarde omdat die juridische informatie op een laagdrempelige manier ter beschikking stelt. Een zoekmotor helpt je bovendien om snel een antwoord te vinden op concrete vragen”, legt Jeroen Windey, administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur, uit.

Mag een kandidaat anderstalig verkiezingsdrukwerk verspreiden in Vlaanderen? Vinden er talentellingen plaats? Of waar kan ik terecht met een klacht over het taalgebruik in een Brussels ziekenhuis? Op die en nog een pak andere vragen biedt de Taalwetwijzer een antwoord. “Naast algemene principes, zoals ‘taalvrijheid’, gaat de website dieper in op acht thema’s die regelmatig terugkomen: ‘bestuurszaken’, ‘gerechtszaken’, ‘bedrijfsleven’, ‘consumentenzaken’, ‘onderwijs’, ‘welzijn en zorg’, ‘notaris’ en ‘wonen’”, vertelt Windey. “Per thema vind je de belangrijkste basisregels terug en een overzicht van veelgestelde vragen.” De website zoomt uiteraard ook in op de taalwetgeving in Brussel. Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel: “De lancering van de nieuwe website gaat gepaard met een communicatiecampagne in Brussel. Die campagne wil het Brusselse doelpubliek op een positieve manier laten kennis maken met het informatieaanbod van de Taalwetwijzer. Met deze campagne willen we ook meer aandacht voor de taalwetgeving in Brussel.”  Je vindt de vernieuwde website op www.vlaanderen.be/taalwetwijzer.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.