Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde en Machelen versoepelen avondklok

Vilvoorde en Machelen versoepelen avondklok

Vilvoorde en Machelen versoepelen vanaf vandaag hun avondklok. De klok wordt gelijkgesteld met de nationale maatregelen. Mensen mogen zich tussen middernacht en 5 uur niet meer op straat begeven.

De voorbije weken volgden de stad Vilvoorde en Machelen de Brusselse avondklok. De inwoners mogen daar na 22 uur niet meer op straat komen. De gelijkstelling moest voorkomen dat Brusselaars naar gemeenten in de Rand afzakten, maar in realiteit blijkt dat niet het geval te zijn. Daarom versoepelen beide gemeenten de avondklok.

“Het gelijkstellen van de avondklok is geen signaal dat we de maatregelen stilaan lossen”, zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a). “Het blijft uitermate belangrijk dat we onze contacten blijven beperken en het mondmasker correct dragen. We zien wel dalende cijfers, maar we zijn nog lang niet uit de gevarenzone.”

Het is de enige versoepeling die Vilvoorde toelaat. “De zones met mondmaskerplicht blijven behouden, net als het dragen van het masker in schoolomgevingen, op de wekelijkse markten, op drukke plaatsen en op het openbaar vervoer. de afstandsregels en het samenscholingsverbod van maximaal vier personen blijft gelden”, besluit Bonte.