Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde stuurt circulatieplan Faubourg grondig bij: “Verkeersdruk beter spreiden”

Vilvoorde stuurt circulatieplan Faubourg grondig bij: “Verkeersdruk beter spreiden”

De stad Vilvoorde stuurt het fel gecontesteerde circulatieplan van de Faubourg grondig bij. Een terugkeer naar de oude situatie, een vraag van een actiecomité, wordt het echter niet. Het stadsbestuur belooft de aanpassingen zo snel mogelijk door te voeren.

In oktober vorig jaar werd het circulatieplan voor de wijk Faubourg ingevoerd, wat leidde tot heel wat protest. Na zes maanden werd het plan geëvalueerd en grondig bijgestuurd. Zo wordt de de Bavaylei opnieuw dubbelrichting, maar het zal verboden zijn om komende vanuit de Houtemsesteenweg de de Bavaylei linksaf op te rijden. De Hovenierstraat wordt eveneens dubbelrichting tussen Houtemsesteenweg en Perksestraat. Verder worden verschillende maatregelen voorzien om de verkeersnelheid te verlagen. De ingrepen zijn volgens de stad Vilvoorde nodig om de verkeersveiligheid te verhogen en er tegelijk voor te zorgen dat de wijk gemakkelijk toegankelijk blijft voor bewoners en bezoekers. Door de aanpassingen zal ook de Hoveniersstraat ontlast worden.

“De bewoners van Faubourg vragen al lang om duidelijkheid over de circulatie. Ik begrijp hun ongeduld”, zegt schepen van Mobiliteit Barbara de Bakker. “Er komen zeer ingrijpende aanpassingen die de verkeersdruk opnieuw voor een stuk zullen spreiden en de Hoveniersstraat ontlasten. Het belangrijkste is dat de Perksestraat nu veilig is voor de vele fietsers. De veranderingen zullen in één keer worden doorgevoerd om geen nieuwe onduidelijkheid te creëren. De aanpassingen worden zo snel mogelijk doorgevoerd."

Het actiecomité blijft heel wat bedenkingen hebben bij het circulatieplan. Ze vrezen dat de aanpassingen de problemen niet echt verhelpen.