chatbox.jpg

Vilvoordse overvallers lokken man in de val via TMF-chatbox

din 2 jun 2015

Drie jongeren uit Vilvoorde die een man overvielen nadat ze hem in de val lokten via de chatbox van de jongerenzender TMF, riskeren een gevangenisstraf van 12 tot 15 maanden met uitstel. 

Eén van de verdachten is een 18-jarig meisje dat eerder al via de TMF-chatbox met oudere mannen had afgesproken om haar diensten aan te bieden. Met haar vrienden vatte ze vorig jaar  het plan op om een oudere man te verleiden via de chatbox om hem nadien te beroven.

Met één van haar chatcontacten sprak ze af aan het station van Vilvoorde. Daar verscheen niet het meisje maar wel haar vrienden die de man bedreigden en geld eisten. Uiteindelijk maakten ze slechts 25 euro en een gsm buit. Maar het slachtoffer liet het hier niet bij en stapte naar de politie die de jonge daders kon inrekenen.

Het parket van Halle-Vilvoorde tilt zwaar aan de feiten. Het openbaar ministerie eiste daarom celstraffen van 12 tot 15 maanden met uitstel. De verdediging pleitte voor een werkstraf omdat de verdachten nog zeer jong zijn en nog een blanco strafblad hebben. Op 15 juni doet de rechtbank een uitspraak.