Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Virtueel voetbal levert meer dan 8.000 euro op voor G-sport

Virtueel voetbal levert meer dan 8.000 euro op voor G-sport

Een uitzonderlijke actie van 17 voetbalclubs uit eerste provinciale Vlaams-Brabant en Digital Scouting bracht een mooie som in het laatje ten voordele van de G-sporters in Vlaanderen. De voetbalclubs speelden een virtuele match tegen de verzonnen club FC Covid-19 en wonnen die wedstrijd met gemak.

BOKA United, KFC Borght-Humbeek, FC Melsbroek, KFC Rhodienne-De Hoek, KFC Wambeek-Ternat, KV Kester-Gooik, VK Liedekerke, Sporting Kampenhout, KV Woluwe-Zaventem, KSC Grimbergen en nog andere eerste provincialers uit onze provincie verenigden zich voor de gelegenheid in P1 United. Zo maanden ze voetballiefhebbers aan om ‘tickets’ te kopen voor hun fictieve wedstrijd tegen FC Covid-19. Elk ticket bracht 5 euro in het laatje, terwijl elke 250 verkochte tickets een zogenaamd doelpunt opleverde.

De actie leverde niet alleen een virtuele overwinning op tegen FC Covid-19, maar vooral ook een pak centen ten voordele van G-sporters: 8.104 euro. “Uiteraard was dit zonder jullie onvoorwaardelijke steun nooit gebeurd en we willen hier gebruik van maken om iedereen uitdrukkelijk te bedanken,” klinkt het bij Digital Scouting.