Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse regering wil werk maken van cultuurcentrum in Ruisbroek

Vlaamse regering wil werk maken van cultuurcentrum in Ruisbroek

Ook voor de nieuwe Vlaamse Regering blijft een cultuur- en congrescentrum in de Zuidrand tot de mogelijkheden behoren. Eerdere studies maakten duidelijk dat de stationsbuurt van Ruisbroek de meest geschikte locatie is.

Ook in het nieuwe regeerakkoord belooft de Vlaamse Regering te blijven investeren in cultuur in de Rand rond Brussel. En dan voornamelijk in cultuurinfrastructuur in de zuidrand en dat tot grote tevredenheid van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Eerdere studies wezen uit dat Ruisbroek de ideale plek is voor een nieuw cultuur- en congrescentrum.  Luc Deconinck, burgemeester in Sint-Pieters-Leeuw, reageert enthousiast : “Ik vind dit een heel goeie zaak.   Er zal wel nog onderzocht moeten worden of dit  haalbaar is en of er ook privépartners bereid zijn om mee te investeren”.  Dit laatste is immers een voorwaarde die nadrukkelijk vermeld wordt in het regeerakkoord.

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw staat in elk geval volledig achter de plannen. Volgens de gemeente moet er in Ruisbroek absoluut iets gebeuren op het vlak van stedenbouw. Een cultuurcentrum kan daar een belangrijke rol in spelen.