Vlaamse jeugdraad ongerust over besparingen Vlaamse regering

maa 18 aug 2014

De uitgelekte besparingscijfers van de nieuwe Vlaamse regering blijven voor beroering zorgen. Donderdag worden minister-president Bourgeois en minister van Financiën Turtelboom verwacht in het parlement voor meer uitleg. Merchtemnaar Lander Picart, die voorzitter is van de Vlaamse jeugdraad, vreest dat heel wat jeugdverenigingen zullen getroffen worden.

De Vlaamse regering moet drastisch besparen en dat zullen ook in onze regio verenigingen en organisaties voelen. Merchtemnaar Lander Piccart trekt als voorzitter van de Vlaamse jeugdraad meteen aan de alarmbel : “Er zit een dubbele besparingsronde aan te komen. Op lokaal niveau ziet het er naar uit dat jeugdverenigingen hun lidgeld moeten verhogen omdat ze van hun gemeenten minder middelen krijgen. Aan de andere kant zien we dat er middelen op de helling staan op het Vlaams niveau waarbij de koepels niet meer dezelfde ondersteuning zullen kunnen geven dan nu het geval is.

De jeugdverenigingen willen dan ook niet bij de pakken blijven zitten en zitten volgende week samen rond de tafel om te bekijken hoe er op een gecoördineerde manier actie kan ondernomen worden.