Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaanderen pompt 1,2 miljoen euro in Sportstal Vanderhasselt

 

Vlaanderen pompt 1,2 miljoen euro in Sportstal Vanderhasselt

Vlaanderen pompt 10 miljoen euro in acht topsportinfrastructuren. Twee daarvan liggen in onze regio. Tosportstal Vanderhasselt in Ternat krijgt 1,2 miljoen euro subsidies, het Eurovolley Center in Vilvoorde bijna 900.000 euro. De investeringen in infrastructuur moeten betere prestaties opleveren op grote nationale en internationale tornooien.

Topsportstal Vanderhasselt is een begrip in de paardenwereld. Enkele paarden van de stal van de Ternatse burgemeester Michel Vanderhasselt springen straks op de Olympische Spelen in Tokio. Het Eurovolley Center in Vilvoorde is dan weer het kloppend hart van het volleybal in ons land. Al jaren worden er nationale en internationale topspelers opgeleid. De investeringen in hun infrastructuur maakt deel uit van het Vlaams Topsportactieplan.

“Onze topsporters moeten zich in de meest optimale omstandigheden kunnen voorbereiden op grote tornooien. Door te focussen op enkele sporten hopen we te schitteren op de Olympische Spelen. Vroeger gingen we voor één of enkele Vlaamse medailles, nu voor vijf tot zeven”, zegt een ambitieuze Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Tegelijkertijd tilt een goede infrastructuur zowel de Vlaamse topsport als de breedtesport naar een hoger niveau.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.