Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Volgende week geen les in lagere en secundaire scholen: "Hou ook kleuters zoveel mogelijk thuis"

Volgende week geen les in lagere en secundaire scholen: "Hou ook kleuters zoveel mogelijk thuis"

Er komt in de lagere en secundaire scholen volgende week geen afstandsonderwijs. Dat heeft het onderwijsveld gisteravond beslist na overleg met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Zij steunen ook de oproep van het Christelijk Onderwijzersverbond om kleuters zoveel mogelijk thuis te houden volgende week.

De schoolpoorten blijven niet alleen dicht volgende week, er zal vanop afstand ook geen les gegeven worden. De examens die wel nog gepland zijn volgende week, kunnen wel nog gewoon doorgaan. Zij vragen daarom ook om kleuters zoveel mogelijk thuis te houden volgende week. Een boodschap die ze in De Zandkorrel in Melsbroek steunen. 

"Wij blijven open, maar zijn verbouwereerd door de beslissing. Onze kleuterleidsters moeten snottebellen afkuisen of poepjes afvegen en komen dus heel dicht bij kleuters, met het risico besmet te raken", zegt directeur van de Zandkorrel Griet Ral. "Wij doen dan ook een warme oproep aan de ouders om hun kleuter thuis te houden. We weten dat dat niet makkelijk is, maar vragen dat ouders dat doen uit respect voor onze kleuterleidsters."

De socialistische onderwijzersvakbond dient zelfs een stakingsaanzegging in omdat kleuterleerkrachten in onveilige omstandigheden moeten werken. Voor de universiteiten en hogescholen is er geen 'paaspauze'. Zij schakelen volgende week over op afstandsonderwijs. Alleen essentiële praktische lessen mogen doorgaan op de campus.