Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voor 10 februari geen staking bij skeyes

Voor 10 februari geen staking bij skeyes

Gisteren vond bij luchtverkeersleider skeyes in Steenokkerzeel een eerste verzoeningsvergadering plaats tussen de directie en de christelijke vakbond. Aanleiding is de samenwerking van skeyes met de luchtverkeersleiders van Defensie.

Eind vorig jaar vervoegden de militaire luchtverkeersleiders de site van skeyes in Steenokkerzeel. ACV-Transcom is niet tegen de verhuis, maar wel tegen het HR-akkoord dat tegelijkertijd werd ondertekend. Dat zou volgens de christelijke vakbond onder meer de promotiemogelijkheden van het skeyes-personeel beknotten. De vakbond pleit daarnaast ook voor eenzelfde statuut voor alle luchtverkeersleiders.

Het diende daarom eerder deze week een stakingsaanzegging in. “Gisteren zat skeyes rond de tafel met ACV-Transcom voor een eerste verzoeningsvergadering”, meldt de luchtverkeersleider. “De ontmoeting is in een constructieve sfeer verlopen. Er werd een volgende vergadering gepland op maandag 10 februari. Ondertussen worden alle collectieve acties of intenties daartoe opgeschort.” De christelijke vakbond geeft skeyes dus even de tijd om een aantal zaken van het HR-akkoord te verduidelijken en verder toe te lichten.