Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vorige werken pas achter de rug, maar Fluvius plant opnieuw grote werf op Assesteenweg in Ternat

Vorige werken pas achter de rug, maar Fluvius plant opnieuw grote werf op Assesteenweg in Ternat

Netbeheerder Fluvius start begin juni met belangrijke nutswerken langs de Assesteenweg tussen Eizeringen en het industrieterrein in Ternat. De werken duren tot en met november en zullen in verschillende fasen verlopen. Opvallend, de drukke steenweg waren de voorbije maanden al ingrijpende werken.

De voorbije maanden werden langs de Assesteenweg nieuwe fietspaden aangelegd. Hoewel de werken pas klaar zijn, plant Fluvius er opnieuw een grote werf. De netbeheerder versterkt en vernieuwt in de regio de elektriciteitsnetten. Verouderde delen van het elektriciteitsnet worden vervangen en waar nodig nieuwe of zwaardere kabels aangelegd. Dat zou ook nodig zijn voor het nieuwe datacenter dat Microsoft bouwt in de instrudiezone in Ternat.

“Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken hoofdzakelijk uitgevoerd tijdens de zomermaanden. De doorgang blijft gegarandeerd tijdens de werken”, klinkt het bij Fluvius. “Er komt wel tijdelijk eenrichtingsverkeer richting de E40, en er zullen er naargelang de fasering verschillende omleidingen zijn. Over het volledige traject van ongeveer 5,5 kilometer zal één rijstrook, inclusief het fietspad, worden afgesloten.”

Voor fietsers komt er een fietsomleiding in beide richtingen en ook de bussen van De Lijn krijgen omleidingsroutes. “Langs de kruispunten wordt, waar mogelijk, gewerkt met onderboringen om de bereikbaarheid maximaal te garanderen”, aldus nog de netbeheerder.