Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vraagprijs villa Coppin gehalveerd: villa los van domein te koop

Vraagprijs villa Coppin gehalveerd: villa los van domein te koop

De verkoopprijs van de beschermde historische villa Coppin in Zaventem is met de helft gezakt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De villa in het centrum van de luchthavengemeente staat nu te koop voor 1,5 miljoen euro. Vorig jaar in mei was dat nog 3 miljoen euro. Maar, zo blijkt in de krant, toen werd niet alleen de villa, maar ook het achterliggende koetshuis en de tuinen er rond te koop gezet.

 

Vlak voor de zomer werd Villa Coppin te koop aangeboden voor 3 miljoen euro. Maar geïnteresseerden hadden geen oren naar die vraagprijs, legt de vastgoedmakelaar uit in de krant. “Kandidaten hadden het vooral op het koetshuis en de bungalow gemunt, om daar appartementen van te maken. Omdat ze niet genoeg voor de villa wilden betalen, kwamen ze lang niet aan de totale vraagprijs van 3 miljoen euro.


Daarom beslisten de eigenaars om eerst de villa te koop te zetten, zonder bijgebouwen en tuinen. De villa zou goed zijn voor bijna 2 miljoen euro, maar wordt nu aan de prijs van 1,5 miljoen euro aangeboden.

Villa Coppin ligt naast het station van Zaventem en is 103 jaar oud. Vijf jaar geleden werd het pand beschermd.