Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VRT-baas bezoekt ‘Vrienden van Affligem’

VRT-baas bezoekt ‘Vrienden van Affligem’

Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, was gisteravond te gast bij de 'Vrienden van Affligem'. Het gezelschap van ondernemers nodigt regelmatig sprekers uit. Lembrechts mocht het gisteren hebben over zijn nieuwe boek en de uitdagingen voor de media.

Plaats van afspraak was het Molenhof in Roosdaal. Paul Lembrechts vertelt hoe hij het televisielandschap de komende jaren ziet evolueren. “Het lineair kijken naar televisie wordt vervangen door mensen die hun eigen avond samenstellen. Ook de Netflixen van deze wereld vormen een uitdaging voor de nationale en lokale omroepen, waaronder dus ook RINGtv, een enorme uitdaging,” zegt Paul Lembrechts.

Lembrechts vindt dat die buitenlandse streamingsdiensten beantwoord moeten worden met sterke lokale inhoud. “Mensen willen weten wat er in hun buurt afspeelt, zowel op het vlak van nieuws als entertainment. Daar kunnen we een verschil maken,” aldus Lembrechts.

We, daarmee bedoelt Lembrechts de VRT samen met lokale omroepen. Hij pleit voor meer samenwerking. “De VRT zet hard in op innovatie en technologie. Lokale omroepen hebben die middelen niet, maar we willen wel onze informatie delen en technologieën ontwikkelen die voor alle omroepen relevant en haalbaar zijn,” besluit Lembrechts.