Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Walter Vansteenkiste: “Ten vroegste in november Covid Safe Ticket in de Rand”

Walter Vansteenkiste: “Ten vroegste in november Covid Safe Ticket in de Rand”

De burgemeesters van de Vlaamse Rand kunnen ten vroegste pas na 1 november werken met het Covid Safe Ticket. Een aantal van hen wil die coronapas gericht inzetten in de strijd tegen het virus. Maar dat zal dus pas ten vroegste volgende maand kunnen.

Onder meer de gemeente Wemmel wil voor bepaalde evenementen werken met het Covid Safe Ticket. Walter Vansteenkiste was daarvoor een burgemeestersbesluit aan het voorbereiden. Maar het gebruik zal pas na 1 november kunnen en mits akkoord van de Vlaamse overheid. Een en ander heeft te maken met een bevoegdheidsoverdracht van het federale naar het gewestelijke niveau. De burgemeester van Wemmel kreeg van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden te horen dat Vlaanderen vanaf 1 november bevoegd is. 

“We verliezen kostbare tijd in de strijd tegen een virus dat kan muteren naar een ergere vorm", zegt Walter Vansteenkiste. “Vlaanderen heeft nog niet beslist om burgemeesters in de Vlaamse Rand toe te laten een Covid Safe Ticket gericht in te voeren. Ik beklemtoon ook dat ik dit niet overal wil invoeren, maar heel gericht voor bepaalde evenementen of sportwedstrijden waarvan we als lokale overheid weten dat er een verhoogd risico is op besmetting. Ik vraag absoluut het Covid Safe Ticket te kunnen invoeren."

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.