Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken aan viaduct Vilvoorde starten in 2022

 

Werken aan viaduct Vilvoorde starten in 2022

De grote werken aan het viaduct in Vilvoorde starten in 2022. De Werkvennootschap heeft een opdracht goedgekeurd van 260 miljoen euro om de werken uit te voeren. Naast een grondige sanering komen er ook verstevigingen met het oog op de mogelijke komst van een vierde rijstrook. De werken zullen in totaal vijf jaar duren.

Het viaduct in Vilvoorde heeft intussen 43 jaar op de teller. Als alles normaal verloopt kunnen volgend jaar de voorbereidingen starten. “Heel 2021 zal nog dienen als technische studiefase, waarin alles wordt bestudeerd, uitgewerkt en voorbereid. Vanaf 2022 zijn we dan vertrokken voor een vijftal jaar effectieve werken”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “We gaan zowel de onderkant, de binnenkant als de bovenbouw van het viaduct aanpakken. Alles zal wat door elkaar lopen zodat we de werken aan het wegdek zoveel mogelijk tijdens de eerder verkeersluwe periodes kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld in de zomer.”

Toch zullen de werken onvermijdelijk verkeershinder met zich meebrengen. Het blijft ook niet bij een renovatie alleen. “Het viaduct zal ook verstevigd worden omdat het zou kunnen dat er op termijn een vierde rijstrook bijkomt. Een beslissing daarover is er wel nog niet”, aldus Struf. “We zijn nu nog het ‘voorkeursalternatief’ voor de herinrichting van de Ring aan het uitwerken. Maar we kijken vooruit en daarom dat we nu ook die verstevigingen al aanbrengen. Het is ook niet zo dat dat bijzonder veel meer kost."

Eind volgend jaar wordt de knoop doorgehakt.  “Niet alleen voor wat een vierde rijstrook betreft maar ook wat we met de volledige ring gaan doen: een verbreding met een parallelstructuur of een ander soort oplossing”, besluit Struyf.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.