Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkzaamheden eerste Hoppinpunt Vilvoorde begonnen

Werkzaamheden eerste Hoppinpunt Vilvoorde begonnen

In Vilvoorde zijn de wegwerkzaamheden voor een eerste Hoppinpunt begonnen. Dat is een plek waar verschillende soorten van mobiliteit samenkomt. Bijvoorbeeld een ruime parking met laadpalen voor elektrische wagens, een overdekte fietsenstalling en een bus- of tramhalte. Het eerste Vilvoordse Hoppinpunt Kassei komt op de plek van de volkstuintjes, vlakbij domein Drie Fonteinen. De aanleg kadert binnen de Werken aan de Ring rond Brussel.

In het totaal zal de Werkvennootschap dertien Hoppinpunten aanleggen. Deze week zijn de werkzaamheden voor het eerste punt Kassei begonnen. Dat moet tegen april klaar zijn. “Om het fileleed terug te dringen, moeten er voldoende en kwalitatieve alternatieven voorhanden zijn,” aldus Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). “Aan een Hoppinpunt zetten we in het combimobiliteit.”

Herinrichting voor ringtrambus
De Werkvennootschap bereidt ook de herinrichting van het Heldenplein in Vilvoorde voor. Daarnaast voert ook de stad Vilvoorde volgend jaar belangrijke werken uit aan de Franklin Rooseveltlaan. “De herinrichting van het Heldenplein en Stationlei voor de komst van de ringtrambus brengt onvermijdelijk hinder mee,” legt Marijn Struyf van de Werkvennootschap uit. “Niet alleen als bewoner, maar zeker ook als pendelaar ben je dan gebaat bij een Hoppingpunt.”