Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkzaamheden Steenweg op Brussel moet verkeer veiliger maken

Werkzaamheden Steenweg op Brussel moet verkeer veiliger maken

In Wemmel wordt vanaf morgen gewerkt aan de Steenweg op Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de verkeersveiligheid in die buurt verhogen door nieuwe bushaltes aan te leggen en fietsers en voetgangers meer plaats te geven.

De bushaltes Isidoor Meyskens op de Steenweg op Brussel en in de Isidoor Meyskensstraat worden heraangelegd. Fietsers zullen er voortaan via het fietspad achter de bushalte kunnen doorrijden, wat veiliger is voor de pendelaars die uit de bus stappen. De voetpaden op het kruispunt van de Steenweg op Brussel met de Isidoor Meyskensstraat worden ook verbreed.

Ter hoogte van de afrit Jette zullen de invoeg- en keerbewegingen beperkt worden, zodat het verkeer overzichtelijker wordt en het kruispunt veiliger. Linksaf slaan van en naar Bowling Stones Brussel wordt hierdoor bijvoorbeeld onmogelijk. De fietsoversteek aan de oprit van de Ring wordt verkort en de snelheid van wagens die oprijden, wordt beperkt. Zo wordt de fietsoversteek veiliger.

Hinder
De werkzaamheden beginnen maandagmorgen 10 augustus en zouden klaar moeten zijn op 19 september. De meest hinderlijke werken worden nog deze maand uitgevoerd, zodat de hinder voor het verkeer beperkt blijft. Doorgaand verkeer op de Steenweg op Brussel blijft mogelijk, bij werkzaamheden in de Isidoor Meyskensstraat wordt het verkeer plaatselijk omgeleid.