Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

WK-dorp Scouts Overijse heeft grote eye catcher

 

WK-dorp Scouts Overijse heeft grote eye catcher

Nog een heel weekend wordt Overijse ondergedompeld in de sfeer van het WK wielrennen. De Flandrienlus loodst de renners door de heuvelachtige druivengemeente. Bij die passages hopen de Scouts van Overijse dat de helikopter even geen oog heeft voor de wedstrijd, maar wel voor hun WK-dorp. Want de jeugdbeweging sjorde een reusachtige fiets in elkaar.

Tijdens de verkenning van het WK-parcours wijkt de blik van verschillende wielertoeristen op de Taymansstraat even af van de weg. Naast het parcours sjorden de leden van Scouts Overijse een houten tweewieler in elkaar. “We hopen dat onze fiets in beeld komt tijdens de wedstrijd,” aldus hoofdleider Luca Lafont. “En dat ons werk ook wat volk lokt om hier een pintje te komen drinken.” Scouts Overijse baat namelijk één van de vijf officiële WK-dorpen in Overijse uit. “Er zal een barbecue zijn en karaoke. Uiteraard ook een groot scherm om de wedstrijd volledig te kunnen volgen.”

De scouts hebben een week gewerkt aan de opbouw van hun WK-dorp. De gigantische fiets moet de eyecatcher zijn. Drie dagen lang, van ’s ochtends tot ’s avonds, heeft de leiding gesjord aan de tweewieler. Zo’n 200 balken en veel touw was er nodig voor het bouwwerk van zo’n elf meter hoog. Maandag wordt de fiets weer afgebroken, “waarschijnlijk met wat spijt in ons hart.”

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.