wk_fiets_scouts_overijse.jpeg

WK-dorp Scouts Overijse heeft grote eye catcher

vrij 24 sep 2021

Nog een heel weekend wordt Overijse ondergedompeld in de sfeer van het WK wielrennen. De Flandrienlus loodst de renners door de heuvelachtige druivengemeente. Bij die passages hopen de Scouts van Overijse dat de helikopter even geen oog heeft voor de wedstrijd, maar wel voor hun WK-dorp. Want de jeugdbeweging sjorde een reusachtige fiets in elkaar.

Tijdens de verkenning van het WK-parcours wijkt de blik van verschillende wielertoeristen op de Taymansstraat even af van de weg. Naast het parcours sjorden de leden van Scouts Overijse een houten tweewieler in elkaar. “We hopen dat onze fiets in beeld komt tijdens de wedstrijd,” aldus hoofdleider Luca Lafont. “En dat ons werk ook wat volk lokt om hier een pintje te komen drinken.” Scouts Overijse baat namelijk één van de vijf officiële WK-dorpen in Overijse uit. “Er zal een barbecue zijn en karaoke. Uiteraard ook een groot scherm om de wedstrijd volledig te kunnen volgen.”

De scouts hebben een week gewerkt aan de opbouw van hun WK-dorp. De gigantische fiets moet de eyecatcher zijn. Drie dagen lang, van ’s ochtends tot ’s avonds, heeft de leiding gesjord aan de tweewieler. Zo’n 200 balken en veel touw was er nodig voor het bouwwerk van zo’n elf meter hoog. Maandag wordt de fiets weer afgebroken, “waarschijnlijk met wat spijt in ons hart.”