wielrennen.jpg

WK wielrennen 2021 ook in onze regio?

don 27 sep 2018

Vanmiddag werd het WK wielrennen 2021 aan Vlaanderen toegewezen. De start zal in Antwerpen liggen, de finish in onze provincie, meerbepaald in Leuven. En tussendoor passeren de renners meer dan waarschijnlijk in onze regio.

Begin juli stelde Vlaanderen zich kandidaat om in 2021 het wereldkampioenschap wielrennen op de weg te organiseren.Vlaanderen heeft de eer om precies 100 jaar na het allereerste WK de organisatie binnen te halen. Het haalde het van het Franse Annecy. De kans is groot dat het parcours ook door onze regio loopt.

Christophe Impens, lid van het lokaal organisatiecomité: "In één van de parcoursvoorstellen zit onder andere de fameuze Ijskelder, de Smeysberg, de Schavei, noem maar op. Met een heel mooie en zware lokale ronde in de Leuvense binnenstad en dan een lokale ronde buiten Leuven richting Overijse bijvoorbeeld, is één van de mogelijkheden om daar een stukje van de Brabantse Pijl te verwerken in het WK-parcours."

Tijdens het WK worden de Vlaamse kunst, gastronomie en het wielererfgoed gepromoot. Ook wielericoon Eddy Merckx, de drievoudige wereldkampioen uit Meise, zal gehuldigd worden: een passage door zijn gemeente in het WK-parcours behoort volgens Impens zeker tot de mogelijkheden.