26979_rusthuis.jpg

Woonzorgcentrum dreigt duurder te worden

maa 9 maa 2015

Meer dan 171 woonzorgcentra wachten nog steeds op zo’n 1 miljard euro subsidies van de Vlaamse overheid. Maar nu de regering extra moet besparen vreest Zorgnet Vlaanderen, de grootste koepel van woonzorgcentra, het ergste.

Onder meer het Woonzorgcentrum Sint-Antonius in Zaventem wordt vernieuwd met financiële steun van de Vlaamse Overheid. “Voor 110 woongelegenheden hebben wij al groen licht gekregen en hebben wij de subsidies ontvangen. Maar voor 21 woongelegenheden zijn we zoals vele andere collega's wachtende partij. Als we die subsidie niet krijgen zullen we die noodgedwongen moeten doorrekenen aan de bewoners”, zegt directeur Rudi Penninck.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"26998","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Zorgnet Vlaanderen hekelt de situatie in een open brief aan de regering. Volgens een eerste berekening zou het gaan om een stijging van de dagprijs met 8,70 euro. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) onderzoekt welke middelen hij kan vrijmaken maar hij wijst op de moeilijke begrotingssituatie.