Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zes weken verkeershinder door werkzaamheden S-bocht Overijse

Zes weken verkeershinder door werkzaamheden S-bocht Overijse

In het centrum van Overijse beginnen maandag de langverwachte werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg ter hoogte van de Sint-Martinuskerk. De gekende S-bocht krijgt ter hoogte van huisnummer 51 tot net voor het kruispunt van de Waversesteenweg met de Terhulpensesteenweg een vernieuwing van het wegdek. Tijdens de werkzaamheden wordt de bocht afgesloten en geldt er een parkeerverbod. De werken zullen tot half april duren.

Acht jaar werd er gediscussieerd over de werkzaamheden, maar maandag beginnen ze eindelijk. De vernieuwing van het wegdek komt geen dag te vroeg, want na lokale onderhoudswerken zijn er nog altijd oneffenheden en spoorvorming. Over een lengte van 700 meter wordt de bestaande asfaltlaag verwijderd en vervangen. Ook worden er nieuwe riooldeksels geplaatst. Op enkele plaatsen is een structurele herstelling van het wegdek nodig. Daar worden ook de onderlagen en de greppels vernieuwd.

Omleidingen
De duur van de werkzaamheden is geraamd op anderhalve maand. Tijdens die periode wordt het doorgaand verkeer richting Brussel omgeleid via de Terhulpsesteenweg naar de E411 tot aan het op- en afrittencomplex van Hoeilaart. Het verkeer richting Waver wordt via dezelfde route omgeleid. Voor omwonenden wordt een lokale omleiding voorzien. Een aantal haltes van De Lijn worden tijdelijk verplaatst.