bednet3.jpg

Zieke leerling Don Bosco Halle gaat via Bednet mee op vastenvoettocht

don 3 maa 2016

Het Halse Don Bosco-instituut hield vandaag een vastenvoettocht voor het goede doel. Voor de zesdejaars multimedia was het dit jaar een zeer speciale editie. Via Bednet, het systeem van internetonderwijs voor zieke kinderen en jongeren, namen ze hun medestudent Tijl mee. Hij revalideert momenteel in het ziekenhuis.

Het leek op een pyjamafuif maar dat was het niet. Wel werd er in het Don Bosco-instituut in Halle een heel bijzondere Bednet-sessie georganiseerd tussen de leerlingen van het zesdejaar Multimedia en hun zieke medeleerling Tijl.

Tijl heeft net een operatie achter de rug en volgt de lessen nu via Bednet op het internet. Vandaag stond de vastenvoettocht op het programma en dus ging ook Tijl virtueel mee. Speciaal voor hem deed iedereen, net als Tijl, z'n pyjama aan. “Ik vind dit systeem heel handig. Op die manier ga ik mijn jaar kunnen redden. Op die manier kan ik ook de examens afleggen en mijn eindwerk doen”, aldus Tijl over Bednet.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"43049","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"294","width":"609"}}]]

 

Via Bednet houdt Tijl ook voeling met het klasgebeuren en zijn vrienden. “En zo is ook het idee ontstaan om Tijl mee te nemen op vastenvoettocht. En dat doen ze aan de hand van een selfiestick. Het is de eerste keer dat we zo’n initiatief zien gebeuren”, vertelt ons Stijn Breugelmans, consulent bij Bednet. Hoe de vastenvoettocht verlopen is zie je straks in het nieuws op RINGtv.