Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zwembad ’t Zeepaardje voor onbepaalde tijd dicht: “Veiligheid en gezondheid staan voorop”

Zwembad ’t Zeepaardje voor onbepaalde tijd dicht: “Veiligheid en gezondheid staan voorop”

Het stedelijk zwembad ’t Zeepaardje in Vilvoorde gaat voor onbepaalde tijd dicht. Het zwembad kampt al een tijdje met problemen inzake luchtkwaliteit en ventilatie. Het stadsbestuur stelt een expert aan die technisch alles moet nakijken. “De veiligheid en gezondheid van onze zwembadbezoekers en medewerkers staan voorop”, zegt schepen van Sport Moad El Boudaati.

De voorbije weken moest het zwembad tot twee keer toe omwille van problemen met de luchtkwaliteit. Daarom heeft de stad Vilvoorde beslist om het zwembad voor onbepaalde tijd te sluiten. Een expert moet een technische audit uitvoeren. Daarna wordt een stappenplan opgesteld om de problemen van het zwembad op te lossen.

“Aangezien het einde van het schooljaar nadert, heeft de sluiting vooral gevolgen voor het brede publiek, de vakantiewerkingen en verenigingen. Mensen met een abonnement bij het zwembad krijgen een verlenging van hun abonnement voor de hele sluitingsperiode. Wie zich inschreef voor aquagym, zwemlessen of al tickets reserveerde, wordt terugbetaald”, zegt schepen van Sport Moad El Boudaati.

Het overschrijden van luchtwaarden in een zwembad brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor zowel de bezoekers als medewerkers. “De veiligheid en gezondheid staan voorop”, zegt El Boudaati. “Hoewel de tijdelijke sluiting van het zwembad gevolgen heeft voor de bezoekers en onze verenigingen, zetten we alles in het werk om van ons zwembad weer een hoogwaardige sportfaciliteit te maken.”