De nieuwbouw van GBS 't Rakkertje in Lennik

Nieuwbouw 't Rakkertje eindelijk officieel geopend

maa 3 jun

De nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje in Eizeringen bij Lennik is officieel geopend. Al in 2006 stemde de gemeenteraad voor het samenvoegen van de twee locaties van de school, maar realisatie van het project duurde lang door een burenconflict. Na jaren van planning en werkzaamheden is de school nu helemaal klaar.

Door het samenvoegen van de twee locaties van de school zet Lennik in op efficiëntie en kostenbesparing. Bovendien is het gemakkelijker voor de kinderen en hun ouders. De nieuwbouw omvat drie ruime klaslokalen van elk ongeveer 70 m2 groot, uitgerust met videoborden, automatische zonwering en een luchtcirculatiesysteem. De nieuwe lokalen zijn ook rolstoeltoegankelijk dankzij een lift en een hellende toegangsweg vanaf de speelplaats. De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar maken sinds begin dit schooljaar gebruik van de infrastructuur.

Binnenkort wordt de polyvalente zaal nog uitgerust met klimrekken en andere apparatuur. Die zaal is zo’n 200 m2 groot en heeft ook kleed- en doucheruimtes.

Het volledige project kostte 2.400.000 euro. Bijna de helft daarvan wordt gedragen door Agion, het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het onderwijs.

GBS 't Rakkertje in Eizeringen is officieel geopend!