explosie_zemst.jpg

Geen kwaad opzet bij explosie Zemst, bevestigt het parket

zat 3 okt 2015

Er is geen kwaad opzet gemoeid bij de explosie vrijdagavond in Zemst. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Bij de explosie werd een woning volledig vernield en kwam een vrouw om het leven. Het gaat om Ingrid Baeck, de voormalige woordvoerster van Defensie.

“De brandexpert die ter plaatse is geweest heeft geen aanwijzingen gevonden van kwaad opzet”, dat zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. “Maandag zal de brandexpert met de gemeentediensten terugkeren om verder puin te ruimen want de gasfles die ontploft zou zijn is nog steeds niet teruggevonden. Maar volgens het eerste onderzoek wijst alles nog steeds op een ongeval”, aldus Vercarre.

Bij de explosie kwam Ingrid Baeck, de voormalige woordvoerder van Defensie, om het leven. Haar man heeft zich volgens het parket zelf vanonder het puin kunnen bevrijden. “Vervolgens heeft hij de hulpverleners aanwijzingen gegeven over de mogelijke locaties waar zijn vrouw en dochter zich bevonden. Nadien werd hij met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Daar wordt hij voorlopig in een kunstmatige coma gehouden. Ook de dochter werd overgebracht naar het ziekenhuis maar zij is buiten levensgevaar”, aldus Vercarre. De moeder van het gezin werd pas om 4u vanmorgen gelokaliseerd en was intussen overleden.

Ingrid Baeck heeft ook nog een andere dochter en een zoon. Maar zij woonden niet meer thuis en waren dus ook niet in de woning aanwezig toen het drama plaatsvond. Door de explosie vrijdagavond liepen ook 2 andere woningen en verschillende wagens schade op. (Lees ook: 'Moeder dood aangetroffen onder puin na explosie Zemst')