45-jarige bestuurder die crashte op A12 in Meise overleden

zon 22 okt

De bestuurder uit het Antwerpse Hove, die vrijdagochtend in Meise door de vangrail crashte op de A12, is zaterdag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De 45-jarige man, die richting Brussel reed, verloor rond 8.30 uur de controle over het stuur en vloog door de vangrail ter hoogte van de Plantentuin Meise. De bestuurder zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en in levensgevaar afgevoerd naar het UZ Brussel. Daar is hij zaterdag helaas overleden.

“Wellicht ligt de hevige regenval aan de basis van het ongeval, want er waren geen andere voertuigen betrokken”, liet het parket Halle-Vilvoorde meteen weten. Een getuige meldde ook dat hij de wagen had zien slippen. Er werd dan ook geen verkeersdeskundige aangesteld.

De bocht ter hoogte van de Plantentuin is al jaren bekend als zijnde gevaarlijk voor aquaplaning omdat het water er samenkomt bij zware regenval. Er vielen in het verleden al verschillende dodelijke slachtoffers.