AWV na nieuw dodelijk ongeval door aquaplaning op A12: “Als politie zegt dat er iets moet gebeuren, gaan we dat bekijken”

maa 23 okt

Het zware ongeval met dodelijke afloop op de A12 in Meise afgelopen vrijdag maakte nog maar eens duidelijk dat het probleem met aquaplaning er op die plek nog altijd niet verholpen is. Het is ook niet het eerste dodelijke ongeval. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geeft toe dat er een probleem is maar concrete actie lijkt er nog niet meteen in te zitten.

Een 45-jarige man uit Hove ging vrijdag in de bocht vlakbij de Plantentuin aan het slippen en vloog door de vangrail. Hij overleed zaterdag in het ziekenhuis. Bij de hulpdiensten is de plek al jarenlang bekend als zijnde gevaarlijk bij regenweer. In 2019 overleed er ook al een bestuurder. Hij ging op nagenoeg dezelfde plek aan het slippen en vloog door de vangrail. Zowel Meise als Londerzeel drongen vervolgens aan op een aanpak van de waterproblematiek.

AWV liet toen naar aanleiding van dat ongeval weten dat het een inspectie ging uitvoeren op de betrokken plek en desgevallend maatregelen nemen. “Daar zijn effectief inspecties gebeurd”, zegt woordvoerder Anton De Coster. “We kunnen bevestigen dat er daar een verhoogd risico is op watergladheid. Er staan ook al jarenlang gevaarsborden om de weggebruiker daarvoor te waarschuwen. De capaciteit van de waterafvoer is er ook eerder al verhoogd om te vermijden dat er veel water op de weg blijft staan.”

Maar dat lijkt nog altijd niet het gewenste resultaat te hebben, zo blijkt. “Wat dit laatste ongeval betreft hebben wij nog geen analyse ontvangen. Er is sowieso contact met de politie. Als zij zeggen dat er iets moet gebeuren dan gaan we dat samen met hen bekijken. De herstelling van de vangrail gebeurt sowieso deze week al.”