file_ring2.jpg

Groen voert actie voor betere mobiliteit tussen Brussel en de Rand

maa 21 sep 2015

Groen voert de volgende weken actie voor een betere mobiliteit tussen de Rand en de Brussel. Dat doe de partij door aan heel wat trein- en busstations koffiekoeken en flyers uit te delen. 

De eerste halte van hun actie vanmorgen is het station van Vilvoorde. Met de koffiekoeken wil Groen de pendelaars bedanken voor het gebruik van het openbaar vervoer. Anderzijds wil de partij van de gelegenheid gebruik maken om te pleiten voor een betere mobiliteit tussen Brussel en de Rand. 

Volgens Groen maakt het beleid de verkeerde keuzes om de mobiliteit tussen Brussel en de Rand te verbeteren. De partij begrijpt niet dat er bespaard wordt op openbaar vervoer. Ook een verbreding van de Ring rond Brussel is geen duurzame oplossing maar verschuift alleen maar de problemen. Bovendien vergroot de overheid de problemen door groen licht te geven aan grote projecten zoals het nieuwe Eurostadion op parking C en winkelcomplexen zoals Uplace in Machelen en Neo en Dockx in Brussel. Zulke megaprojecten zullen volgens Groen immers alleen maar meer verkeer aantrekken. Vlaams minister voor Mobiliteit en de Rand Ben Weyts moet volgens de groenen het geweer van schouder veranderen en een duurzame visie op mobiliteit ontwikkelen.

De partij pleit onder meer voor de versnelde invoering van de vier tramlijnen in Vlaams-Brabant, voor de onmiddellijke activering van de bestaande treininfrastructuur richting Leuven, Mechelen en Halle. Tot slot wil Groen het lokale en doorgaande verkeer op de Ring rond Brussel scheiden. Zo'n maatregelen kan een betere doorstroming bewerkstelligen.