Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte is klaar om zijn stem uit te brengen

Hans Bonte (Vooruit): "Bijzondere verkiezingen op Vaderdag"

zon 9 jun

Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde ging stemmen in Peutie. Bonte zat van 1995 tot 2019 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, maar als gevolg van de decumulregel bij de socialisten kon hij na 2019 niet meer zetelen in een parlement. Ondertussen zijn de speregels bij Vooruit veranderd en doet Hans Bonte straks vanop de tweede plaats misschien zijn intrede in het Vlaams Parlement.

Verkiezingsdag is voor iedereen die begaan is met de democratie een hoogdag, maar vandaag krijgt die dag voor heel wat mannen wat extra glans, zegt hans Bonte, tweede kandidaat van Vooruit voor het Vlaams Parlement. “We willen de erkenning van Vilvoorde als centrumstad. We hebben dat echt nodig om vooruit te gaan met de stad en ik hoop dat we inderdaad voldoende steun krijgen, dat er voldoende mensen verkozen geraken uit onze stad om ook op het federale en Vlaamse niveau te kunnen wegen, dus ik hoop dat de Vilvoordse bevolking de Vilvoordse kandidaten vindt," stelt Bonte.

Hij vindt het een bijzondere verkiezingsdag. "Verkiezingen zijn er maar om de vijf jaar en vandaag is het bovendien Vaderdag. Bijzonder!" Na de stembusgang gaat Bonte vissen met zijn vrienden en vanaf 17u verzamelt hij met de partij.