provinciefatimalamartispa.jpg

Lamarti krijgt plaats twee op Vooruit-lijst federale verkiezingen

maa 11 dec

Dit weekend hield Vooruit het provinciaal lijstvormingscongres in Vlaams-Brabant en raakten nog wat namen bekend die op de kieslijsten zullen opduiken. Vilvoords schepen Fatima Lamarti krijgt de tweede plaats op de lijst voor de federale verkiezingen, na trekker Frank Vandenbroucke. De Liedekerkse schepen en Vlaams parlementslid Katia Segers staat op de derde plaats van de lijst voor het Vlaams parlement.

 

Fatima Lamarti is momenteel schepen van Sociaal Beleid en Gelijke Kansen. Ze wil haar werk verderzetten in het federaal parlement en krijgt daarvoor het vertrouwen van lijsttrekker Frank Vandenbroucke. “Het werk op Volksgezondheid is niet af. Er staan belangrijke hervormingen op de rails die onze gezondheidszorg beter en ook betaalbaarder moeten maken,” aldus Vandenbroucke. Burgemeester van Halle Marc Snoeck duwt de lijst.

De Vooruit-lijst voor het Vlaams parlement biedt plaats aan heel wat jong talent. Zo raakte al bekend dat de Leuvense schepen Bieke Verlinden de lijst trekt. Dat jong talent wordt gesteund door burgemeesters en ervaren politici. Zo staat burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte op de tweede plaats en Liedekerks schepen en Vlaams parlementslid Katia Segers op drie. De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani duwt de lijst.