wilmes.jpg

Rodense schepen Wilmès wordt nieuwe minister van Begroting

maa 21 sep 2015

Kamerlid en schepen Sophie Wilmès uit Sint-Genesius-Rode volgt minister van Begroting Harvé Jamar op. Die verlaat de federale regering om gouverneur van de provincie Luik te worden. 

Wilmès studeerde toegepaste communicatie, reclame en marketing. Na haar studies ging ze aan de slag als financieel beheerder bij de Europese Commissie. Ondertussen trok ze ook naar de avondschool waar ze een speciaal licentiaat financieel beheer volgde. Van 2005 tot 2007 werkte ze als economisch en financieel adviseur bij een advocatenkantoor.

Haar politieke carrière begon Wilmès in Ukkel als gemeenteraadslid. Nadien verhuisde ze opnieuw naar haar geboortedorp Sint-Genesius-Rode waar ze in 2007 verkozen werd als eerste schepen. Daar is ze onder meer bevoegd voor begroting en financiën.

Ze kwam vorig jaar in de Kamer als opvolger van Didier Reynders, toen die opnieuw minister van Buitenlandse Zaken werd. Na amper een jaar wordt ze nu de vijfde vrouw in de regering. Haar CV en haar competenties met financiën hebben in haar voordeel gepleit”, motiveert MR-voorzitter Olivier Chastel de keuze voor Wilmès.   

Wilmès is getrouwd met een Australiër en heeft 3 dochters en een zoon.