Grote drukte bij de stembusgang van cd&v-voorzitter Sammy Mahdi in Vilvoorde

Sammy Mahdi (cd&v): "Ik wil strijden voor onze provincie"

zon 9 jun

Vandaag worden in Vlaams-Brabant 21 parlementsleden gekozen voor het Vlaams parlement en 15 voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Bij de vorige verkiezingen haalde cd&v bij ons 3 zetels in het Vlaams parlement en 2 zetels in de Kamer binnen. Vooral in het Pajottenland scoorde de partij sterk. Wij volgden cd&v-voorzitter en lijsttrekker voor het federaal parlement Sammy Mahdi naar de stembus.

"Ik ben de enige partijvoorzitter uit Vlaams-Brabant, de enige partijvoorzitter uit De Rand. Er wordt heel veel gesproken over de aandacht die naar de Rand moet gaan, maar we zien vaak dat bepaalde partijen daar weinig toe doen. Ik zie minister Weyts vaak spreken over de Rand, maar het is wel zijn partij die al het geld naar de andere provincies laat vloeien. Ik wil strijden voor mijn provincie en strijden voor de middelen die naar hier moeten komen," zegt Mahdi stellig.

Na de stembusgang geniet Mahdi van het zonnetje om vervolgens samen met zijn hond Pamuk zijn vader te vieren op Vaderdag. "Vanaf een uur of 3 wordt het wel spannend," laat hij nog optekenen.