buizingen_sloop_rap.jpg

R.A.P.-site Buizingen verdwijnt onder sloophamer

don 15 okt 2015

In Buizingen (Halle) worden momenteel de oude fabrieksgebouwen van R.A.P. aan de Roggemanskaai afgebroken.  Op deze locatie zal een nieuwe KMO-zone met showrooms, loodsen en multifunctionele ruimten uit de grond gestampt worden.

Het lak- en zandstraalbedrijf R.A.P. stopte enkele jaren geleden zijn activiteiten aan de Roggemanskaai in Buizingen. Futurn uit Kortrijk gaat er nu een nieuwe bedrijvenzone bouwen (5.500 m²) met ruimte voor verschillende KMO’s, showrooms, loodsen en multifunctionele ruimten. Er zal ook aandacht zijn voor voldoende groen. Op die manier wil de ontwikkelaar het bedrijvenpark integreren in de omgeving. (foto: Futurn)

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"36840","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"388","width":"610"}}]]

 

Eind augustus werd in de oude fabriek nog het evenement ‘Kunst Kraakt Fabriek’ georganiseerd. Een cultuurhappening waarbij het thema ‘vergankelijkheid’ centraal stond. (Bekijk ook de reportage: ‘Kunst kraakt fabriek’) Intussen is  de projectontwikkelaar gestart met de sloopwerkzaamheden. Die zouden eind deze maand klaar moeten zijn. Nadien kan gestart worden met de bouw van het nieuwe park.

Futurn maakte van sloopwerkzaamheden volgende mooie beeldreportage.