knipsel.png

Campus Wemmel scoort uitstekend op AEHT Cornet Trophy

din 26 feb 2019

De jaarlijkse AEHT Cornet Trophy, georganiseerd door de Belgische afdeling van de Association Européenne des Ecoles d’Hotellerie et de Tourisme (AEHT) in samenwerking met brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach focuste op het thema ‘duurzaamheid op je bord’.  AEHT België telt vandaag 17 aangesloten scholen. Zestien leerlingen uit de derde graad namen op 21 en 22 februari deel aan deze wedstrijd werd gehouden op de Campus Boomgaard van Talentenschool Turnhout. Zowel in de categorie keuken-als zaalteam deed Go! TA Campus Wemmel het uitstekend.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden door loting teams samengesteld met leerlingen uit verschillende hotelscholen. Zij kenden mekaar niet, moesten in team samenwerken en een volledig  menu uitwerken dat in een voorbereidingstijd van drie uren geserveerd kon worden. Receptuur en werkwijze moesten worden uitgeschreven. De leerlingen woonden ook diverse workshops bij rond het gebruik van wijting en omega-baars, beer-and-food-pairing en het maken van biercocktails. Voor de wedstrijd werd hen gevraagd om een biercocktail te maken op basis van Rodenbach FruitAge evenals een amuse met wijting, een voorgerecht met omegabaars, een hoofdgerecht met Kempisch lam en Cornet en een dessert met seizoensgroenten. In de gerechten en bij de maaltijden mochten zij vrijblijvend kiezen uit diverse andere bieren: Cornet, Palm, Brugge Tripel, Rodenbach Vintage en Arthur’s Legacy created by Viki Geunes.

“In 2011 hebben wij onze schouders gezet onder het initiatief van de AEHT-cup voor leerlingen van hotelscholen. Als ik zie waar wij nu staan en hoe de leerlingen bier en gerechten weten te combineren, dan denk ik dat er tijdens deze jaarlijkse wedstrijd fantastische dingen zijn gebeurd”, stelt Peter Buelens, PR en Communicatiemanager van Brouwerij Palm - Rodenbach. “

“Voor Swinkels Familiy Brewers Belgium is de ondersteuning van AEHT een maatschappelijk project . De brouwerij stelt zich onder meer als objectief studenten met een horecaopleiding de kans te bieden hun vaardigheden aan te scherpen. Zo maken jonge professionelen kennis met de rijke Belgische biercultuur. Niet voor niets zijn beer-and-foodpairing en serveerkunde van bier een verplicht onderdeel binnen de wedstrijd. Niet alleen wordt de culinaire kennis rond bier aangescherpt maar ook de sociale vaardigheden worden door het werken in teamverband extra ontwikkeld”.

Aansluitend op de wedstrijd overhandigde Frans De Wachter, algemeen directeur van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (Vlam) de Cornet wisselbeker aan het winnende keuken- en zaal team. De laureaten ontvingen ook de wellicht voor hen eerste medaille in een culinaire wedstrijd.

Uitslagen AEHT Cornet Trophy - Keukenteam

1. Annelies Soens (Colomaplus Mechelen) en Olivier Swerts (Hotelschool Hasselt)

2. Senna Henderickx (VTI Spijker) en Tristan Delaude (Go! TA Campus Wemmel)

3. Xander Lefevere (Ensorinstituut Oostende) en Jens Van Wesemael (TechniGo! Aalst)

4. Flora Severs (Coovi Anderlecht) en Sytse Michielsen (Talentenschool Turnhout)

Uitslagen AEHT Cornet Trophy - Zaalteam

1. Robby Pachen (Hotelschool Hasselt) en Yorde Mertens (Talentenschool Turnhout)

2. Ibrahim Hammouten (Coovi Anderlecht) en Kobe Van Gils (VTI Spijker)

3. Waraphon (May) Prathumchai (TechniGo! Aalst) en Florian Serifi (Go! TA Campus Wemmel)

4. Jent Carlier (Colomaplus Mechelen) en Keanu Grieten (Ensorinstituut Oostende)