Jonge vrouw vermist na tragische val in Zenne

zon 29 jan 2023

In Zemst is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige vrouw uit Eppegem vermist nadat ze in de Zenne belandde met haar fiets. Ondanks een urenlange zoekactie van de hulpdiensten kon het lichaam nog niet teruggevonden worden.

 

Het tragische incident deed zich voor rond 1 uur vlakbij jeugdhuis Trammalant en Chiro Zemst. Het meisje belandde ter hoogte van de Stationslaan om een ongekende reden met haar fiets in het water. Getuigen sloegen meteen alarm. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Duikers van de brandweerzones Vlaams-Brabant West en Rivierenland gingen te water en er werd ook gezocht met een sonarbootje en drones met warmtesensoren. Ondanks dat het lichaam nog werd opgemerkt, kon het mede door de sterke stroming op die plaats, niet meer onderschept worden. Om 4 uur werd de zoektocht gestaakt.

Zondagochtend werd de zoekactie door de Cel Vermiste Personen, verschillende politiezones en brandweer verdergezet met inzet van een politiehelikopter en een sonarbootje, maar voorlopig zonder resultaat.

Kort na de middag kwam er een aangifte binnen van een familielid uit Vilvoorde. Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat het gaat om een 25-jarige vrouw uit Eppegem die vermist is. Ze was op weg van Mechelen naar huis.