Het Kasteeltje, Wezembeek-Oppem

Gemeente hoopt met subsidie van 300.000 euro uitbater voor horecazaak in oud gemeentehuis te vinden

1 maand geleden

Het gemeentebestuur van Wezembeek-Oppem hoopt met een subsidie van 300.000 euro snel een uitbater voor de horecazaak in het oud gemeentehuis te vinden. De gemeente zoekt al een tijd een nieuwe concessiehouder voor het zogenaamde Kasteeltje. Omdat de hoge kostprijs voor de inrichting van het pand een grote drempel is voor geïnteresseerden, geeft de gemeente nu een subsidie voor de werken.

Wezembeek-Oppem liet de buitenkant van het gebouw zelf al renoveren, maar de binnenkant moet nog grondig worden aangepakt. Die taak is weggelegd voor de nieuwe concessiehouder. Maar na een eerste oproep naar kandidaten blijkt dat een groot struikelblok te zijn. Daarom geeft de gemeente hen nu een duwtje in de rug: “Gezien de noodzakelijke renovatiewerken hebben we beslist om een substantiële investeringssubsidie van 300.000 euro te voorzien. De kosten die de concessiehouder zelf moet maken, worden zo beperkt,” aldus burgemeester Frédéric Petit (LB-Union).

Sinds de aankondiging van de subsidie dienden nieuwe kandidaten zich al aan. Zij krijgen de mogelijkheid om een concessie voor 20 jaar af te sluiten. Ook de komende weken zijn er nog plaatsbezoeken voor geïnteresseerden.

Het Kasteeltje ligt in de vernieuwde kern van de gemeente, aan het autovrije Straufhainpark en het plein waar ook het administratief centrum, de bibliotheek en de Nederlandstalige gemeentelijke basisschool gevestigd zijn.