offerfeest.jpg

Extra drukte in Vlezenbeek door Offerfeest

zat 4 okt 2014

Vandaag viert de moslimgemeenschap het Offerfeest, een familiefeest dat de nodige voorbereidingen vraagt. Dat kan je merken bij Slagerij Froidmont in Vlezenbeek, waar een tijdelijke slachtvloer wordt ingericht.

Bij slagerij Froidmont in Vlezenbeek wordt het dit weekend een drukte van jewelste. Op deze tijdelijke slachtvloer zullen zo'n 2.500 schapen geslacht worden.

“De moslims krijgen ook de keuze om verdoofd te slachten.  Al het materiaal is hier aanwezig”, zegt dierenarts Johan Stegen van het federaal voedselagentschap.  Vanaf volgend jaar  krijgen moslims die keuze niet meer. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts maakt verdoofd slachten vanaf 2015 verplicht.

De buurgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, Anderlecht, organiseert dit jaar geen rituele slachtingen. Toch vreest men niet meteen voor een overrompeling in Vlezenbeek. Om één en ander in goede banen te leiden werd een aangepast verkeersplan uitgewerkt voor de Postweg en komt er een heuse 'schapen-drive-in'.  Daarbij wordt de Postweg een eenrichtingsstraat waarbij een rijstrook wordt vrijgehouden voor het doorgaand verkeer.