Fietser overlijdt na val in kanaal in Hofstade

zat 16 maa

In Hofstade is vrijdagavond een 23-jarige fietser uit Mechelen overleden nadat hij aan de Vaartdijk in het kanaal Brussel-Leuven is gesukkeld. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

Rond half elf gisteravond ziet een getuige hoe een fietser langs de Vaartdijk in Hofstade in het water belandt en verwittigt de politie. Het ongeval gebeurde in de buurt van de Hofstadebrug. "De brandweer was snel ter plaatse en heeft de man met de hulp van een duiker uit het water gehaald. Het slachtoffer is gereanimeerd maar is jammer genoeg overleden", zegt Ingrid Moriau van het parket Halle-Vilvoorde. "De wetsarts en labo zijn ter plaatse gegaan. Uit de eerste aanwijzingen blijkt dat het om een ongeval zou gaan."

Het tragisch ongeval doet denken aan de fietsers die vorig jaar met hun fiets in de Zenne zijn beland. Eén van hen, de 25-jarige Imane uit Eppegem, kwam daarbij om het leven. Sinds die ongevallen is de veiligheid langs het jaagpad aan de Zenne verhoogd. Zo kwam er een afsluiting tussen het water en het fietspad.