brahimharfaoui_jandesmeth_horizontaal.jpg

Kinderen van gesloten kinderdagverblijf ’t Sloeberke kunnen terecht in Het Brabbelbos

woe 13 dec

Vanaf maandag 8 januari kunnen de kinderen die getroffen zijn door de sluiting van kinderdagverblijf ’t Sloeberke in Negenmanneke terecht in de noodopvang. Die wordt georganiseerd in het Brabbelbos op de Wilgenhofsite in Sint-Pieters-Leeuw. De oplossing is meer dan welkom voor de zo’n 10 betrokken ouders.  

Het Brabbelbos is het nieuw gemeentelijk kinderdagverblijf dat eigenlijk op 19 februari de deuren opent. Burgemeester Jan Desmeth: “We hebben de afgelopen dagen het nodige gedaan om 1 van de 3 leefruimtes in Het Brabbelbos al klaar te hebben tegen maandag 8 januari. Twee kinderbegeleiders zijn aangeworven om het personeelsbestand aan te vullen om klaar te staan voor de extra kindjes. Zo kunnen de kinderen van alle getroffen ouders daar terecht, zonder dat dat gevolgen heeft voor de kindjes die al ingeschreven waren in het nieuwe kinderdagverblijf.”

Wat de reguliere werking betreft, verwacht Het Brabbelbos na de krokusvakantie 18 kindjes. Na de paasvakantie komen er 6 kindjes bij en na de zomervakantie nog eens 12 .

Begin juli kreeg 't Sloeberke in Negenmanneke te horen dat het dicht moest als gevolg van een reeks negatieve inspectieverslagen. Na een procedure bij de Raad van State mocht het kinderdagverblijf openblijven tot een definitieve uitspraak. Eind vorige maand werd beslist dat ’t Sloeberke de deuren moest sluiten.