Krijgt provinciedomein in Huizingen nieuw zwembad?

don 7 maa

Een nieuw zwembad op een andere plek of een lint van kleine waterspeelplekken. Die scenario’s schuift een studiebureau naar voren voor het provinciedomein in Huizingen. “Een definitieve keuze wordt volgende legislatuur verwacht”, klinkt het bij gedeputeerde Ann Schevenels.

Twee jaar geleden kondigde de provincie Vlaams-Brabant aan dat het plannen had om de zwembaden in provinciedomeinen te sluiten, dat in Huizingen ging zelfs meteen dicht. Op de beslissing kwam heel wat kritiek, waarna de provincie besloot om toekomstige waterrecreatie in de domeinen toch te laten onderzoeken. Een studiebureau onderzocht onder meer de bestaande gebouwen en zweminfrastructuur, maar sprak met personeel en potentiële private partners.

“Dat resulteert nu in twee potentiële toekomstbeelden per domein. Vandaag heeft de deputatie deze selectie waarin telkens een zwem- en een speelscenario zit, bevestigd. Mooi is ook dat elk scenario uitgaat van natuurlijke biologische waterzuivering. In de toekomst werken we dus niet langer met chloor of kraanwater”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

In het provinciedomein Huizingen in Beersel kan het zwembad op de oude locatie om technische redenen niet behouden blijven. “Daarom wordt er gedacht aan een nieuwe zwemgelegenheid op een andere locatie in het domein of Een lint van kleine waterspeelplekken op verschillende locaties in het domein”, zegt Schevenels. “De geselecteerde scenario’s worden op 12 maart voorgesteld aan de provincieraad. Na goedkeuring door de raad gaat het onderzoeksteam verder met de tweede fase van de studie.”