missiodag_ringtv.jpg

Missiodag lokt 1700 jongeren naar Halle

zon 4 okt 2015

Gisteren vond in Halle de tiende editie plaats van de Missiodag. Daarbij kwamen zo’n 1700 jongeren en 300 catechisten uit Vlaams-Brabant en Mechelen samen voor de start van het catechesejaar.

Het is al de tiende editie van de Missiodag die in ons land georganiseerd werd. Dit gebeurt telkens op een andere locatie en dit jaar was Halle de gaststad.

De jongeren mochten eerst genieten van een startshow in de Don Boscoschool. Naast een aantal muzikale optredens beklom ook toneelgroep ‘Volharding’ het podium. Het verhaal dat ze brachten was natuurlijk dat van de Zwarte Madonna in Halle.

Vervolgens verspreidden de jongeren zich in groepjes van 10 over de stad. Daar namen ze deel aan 5 workshops rond onder meer geloof, intercultureel samenleven en een engagement voor een betere wereld. Ook monseigneur Leon Lemmens, de hulpbisschop van Vlaams-Brabant was op de afspraak en gaf zelf een workshop in de basiliek.

De Missiodag werd afgerond met een grote slotshow in het Don Boscoinstituut.

Alle 1700 deelnemers werd ook gevraagd om een voedselpakket mee te brengen. Die werden overgemaakt aan het buurthuis Ommekaar dat ook een sociale kruidenier in Buizingen heeft.

De Missiodag is een initiatief van IJD-Jongerenpastoraal, het centrum voor christelijke vormingswerk (CCV) en Missio, dat is een internationale kerkorganisatie die de solidariteit tussen de christelijke gemeenschappen wil bevorderen. (foto: IJD-Jongerenpastoraal)