moordhofstade.png

Onderzoeken rond seriemoordenaar Hofstade naar Mechels parket

woe 4 nov 2015

De onderzoeken die liepen bij het parket Halle-Vilvoorde rond de vermoedelijke seriemoordenaar die in september in Zemst een vrouw vermoordde, zijn overgeheveld naar de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

 

Het parket van Halle-Vilvoorde onderzocht de moord op Linda Doms, een opvoedster uit Hofstade bij Zemst. Ook de aanval op actrice Veerle Eyckermans eerder dit jaar leidde de speurders naar de vermoedelijke seriemoordenaar. De man woonde vroeger in Hofstade en nu in Mechelen.

Dossiers naar Mechelen

Na zijn arrestatie een paar dagen na de moord op Linda Doms nam het Mechelse parket een aantal oude dossiers opnieuw onder de loep. Kort daarop werd de man ook in verdenking gesteld van de moord op een bejaarde vrouw in Leest. De Brusselse raadkamer heeft nu de onderzoeksrechter van het parket van Halle-Vilvoorde ontlast van zijn dossiers. Alle dossiers worden nu samen behandeld in Mechelen. Er zit ook nog een dossier bij het Leuvense parket. Dat onderzoekt of de man ook achter de moord op een bejaarde vrouw in Boortmeerbeek in 2011 zit.