Pastor van Kampenhout zoekt geld om tractor naar Congo te sturen

zat 17 feb

Pastor Joseph Imama van Kampenhout zoekt geld om zijn tractor naar Congo te sturen. Die is nodig voor de bouw van een school in zijn vaderland. “Het wordt een schooltje voor meisjes die slachtoffer zijn geworden van verkrachting en andere geweldsmisdrijven. Er is 10.000 euro nodig om de tractor te verschepen, maar dat geld hebben we nog niet”, zegt pater Joseph.

Enkele maanden geleden deed pater Joseph Imama een oproep voor een tractor om de bouw van een school in Bikoro voort te zetten. Want de enige tractor die ze daar hadden gaf plots de geest. De tractor heeft pater Joseph intussen, maar het geld om die tot in Congo te krijgen niet. De reis van de trekker, samen met allerhande spullen die hij en zijn collega’s hebben verzameld is lang en duur. “De tractor gaat in een container, samen met spullen die we samen met mijn broeders en diverse kerken hebben verzameld, waaronder meubels, vaatwerk en keukenapparaten. Om de container te verschepen naar Bikoro is zeker 10.000 euro nodig. En dat geld hebben we nog niet”, zegt pater Joseph.

De trekker zal ingezet worden om bouwmaterialen te vervoeren, zodat het schooltje sneller klaar is. “Daar worden nu menskracht en trekdieren voor ingezet, dat is de reden waarom de bouw traag verloopt”, zegt Joseph. “De tractor zal ook ingezet worden in de plaatselijke landbouw. Een actie onder de kerken leverde al wat geld op, maar nog niet genoeg om de container te bestellen.”

Daarom vraagt Joseph om een financiële bijdrage, die kan worden gestort op BE 94 0004 5924 7914, ten name van Joseph Imama Moma. "Ik zorg er dan persoonlijk voor dat het geld goed terechtkomt. En dat de container eindelijk kan worden gevuld", besluit Joseph.

"De tractor zal onder meer gebruikt worden om bouwmaterialen te vervoeren. Daar worden nu menskracht en trekdieren voor ingezet. Dat is de reden waarom de bouw van de school traag verloopt.”

- Joseph Imama, pastor van Kampenhout